زندگی نامه
بسم اللّه الرّحمن الرّحیم
در 3 شهريور سال 1343 در شهر مقدس مشهد در خانوادهای روحانی به دنیا آمدم. تحصیلات ابتدایی را در مدارس دولتی مشهد و نیز مدارس خصوصی (مرحوم عابدزاده )سپری کردم.
از آنجا که در آن دوره، مدارس راهنمایی مشهد، به صورت مختلط (دختر و پسر ) دایر می گردید، صلاح دانسته شد در مدارس دینی ادامه تحصیل دهم.
در مراسم تشییع جنازه مرحوم آیت الله العظمی میلانی (از مراجع برجسته تقلید) حضرت والد مکرّم، دست اینجانب و اخوی را در دست یکی از مدیران مدارس دینی یعنی مرحوم آقای موسویان گذاشتند و قرار شد در مدرسه ایشان دروس دینی را دنبال کنیم. چند صباحی (حدوداً 6 ماه) با حضرت اخوی در آن مدرسه رفت و آمد کردیم که به دلیل پارهای مسائل، جابجایی و انتقال به مدرسه ای دیگر ضرورت پیدا کرد. از این رو؛ پس از پرس و جوی فراوان به مدرسه آیت الله موسوی نژاد هدایت شدیم و تحصیلات را تا اواسط کتاب لمعه به مدت چهار سال در آن مدرسه ادامه دادم. در سال 1359 عازم قم شدم و در درسهای آیات عظام باکویی، محامی، اعتمادی، ذهنی، مشکینی، مظاهری، محقق داماد، ستوده، جوادی آملی، حسن زاده آملی، انصاری شیرازی، صالحی مازندرانی، علوی گرگانی، فاضل لنکرانی، تبریزی و... شرکت جسته و از خرمن فیض آنها بهره بردم.
غیر از دروس رسمی حوزه، در درسهای اشارات، شرح منظومه ملا هادی سبزواری و اخلاق و تفسیر سالها شرکت نمودم و قریب به 12 سال در درس خارج آیات عظام بویژه آیت الله مرحوم شیخ جواد تبریزی حضور پیدا کردم.
در همان سالهای آغازین حضور در شهر مقدس قم، با جمعی از دوستان فاضل در فکر ارتقای دانش و مهارت خویش در حوزه های مدیریت، روانشناسی، جامعه شناسی، اقتصاد، نجوم، فیزیولوژی و... برآمدیم و با بکارگیری اساتید برجسته دانشگاهی، چند سالی را در کنار دروس رایج حوزه به فراگیری این علوم و فنون پرداختیم.
مدرک کارشناسی ارشد را در رشته فقه از حوزه علمیه قم دریافت نموده و مدرک 6 سال خارج فقه و اصول ( معادل دکترا ) در سال 1363 از سوی واحد مدارج علمی به اینجانب اعطا گردید.
تدریس دروس حوزوی و دانشگاهی را در مراکز مختلف داخل و خارج کشور تا سطح کارشناسی ارشد به زبانهای فارسی و عربی بر عهده گرفته و دنبال می کنم.
برای تبلیغ معارف دینی به بسیاری از شهرها و استانهای کشور سفر کرده و قریب به 3 سال در جبهههای حق علیه باطل حاضر شدم و در عملیاتهای مختلف، توفیق حضور در کنار رزمندگان سلحشور دفاع مقدّس پیدا کردم .سفرهای مأموریتی، تبلیغی و زیارتی به قریب 40 کشور داشتم . این کشورها شامل لبنان، سوریه، عراق، امارات، عربستان، روسیه، آلمان، هلند، بلژیک، فرانسه، ترکیه، قبرس، افغانستان، آذربایجان، غنا، ساحل عاج، اتیوپی، مالی، نیجر، بورکینافاسو، سیرالئون، کنگو، گینه، کامرون، بنین و... می باشد. آشنایی به زبانهای عربی، انگلیسی و روسی(با اختلاف سطح) کمک شایانی به اینجانب برای انجام بهتر مسئولیت نمود. توفیق تشرّف مکرّر به بیت الله الحرام و خدمتگزاری به زائران حرمین شریفین به ویژه در کاروان ویژه جانبازان هشت سال دفاع مقدّس، توفیقی است که با هیچ متاع دیگری قابل تعویض نیست و شیرینی و حلاوت آن حضور ، هنوز بر کامم مانده است.
فعالیتهای پژوهشی خویش را از سال های دهه شصت از پژوهشگاه دفتر تبلیغات اسلامی ، با کار بر روی معجم بحارالانوار شروع کردم و در بسیاری از عرصههای پژوهشی موجود آن زمان وارد شدم و سپس طرح جامع " بررسی و تدوین سیره عملی حضرت امام (ره)" را در آغازین سال تأسیس مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام به آن مؤسسه محترم پیشنهاد کردم و پس از تصویب، چندی را در این زمینه فعالیت نمودم و عملاً مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام توسط اینجانب در قم شروع به فعالیت نمود و سپس طرح تحقیقات فقهی مواد مخدر را از ستاد مبارزه با مواد مخدر ریاست جمهوری عهده دار شدم و دو سالی را با جمعی از فضلای برجسته حوزه علمیه در پست مدیریت پروژه مشغول تحقیق و پژوهش بودم تا اینکه در سال 1372 از سوی سازمان حوزهها و مدارس علمیه خارج از کشور به عنوان معاون آموزشی و جانشین مدیر حوزه علمیه بعلبک به کشور لبنان اعزام شدم. سپس در سال 1373 به عنوان معاون و جانشین مدیر حوزه رسول اکرم (ص) و سیده زهرا(س) به بیروت عزیمت کردم و در سال 1375 به عنوان مدیر دو حوزه یاد شده منصوب گردیدم. در طول دوره حضورم در لبنان، مرکز پژوهش های اسلامی امام صادق علیه السلام را تأسیس نمودم و بارها به همراه اساتید و فضلای حوزه بیروت، توفیق تشرف به جبهه های نبرد علیه رژیم غاصب صهیونیستی یافتم.
چهار سال و اندی حضور در لبنان را برای خود کافی میدانستم و لذا پیشنهاد حضور فردی دیگر را بجای خویش داده و بر آن اصرار ورزیدم تا اینکه به پیشنهاد اینجانب، اعزام برادر فرهیخته جناب آقای میرزایی مصوّب هیأت امنای سازمان گردید و پس از بازگشت به ایران، به مدیریت اداره عربی و شمال آفریقای سازمان حوزه ها و مدارس علمیه خارج از کشور منصوب شدم . یکسال و اندی بعد، از سوی سازمان، سرپرستی منطقه فدراتیو روسیه به اینجانب پیشنهاد شد. بنا به ملاحظات منطقه ای و حسب مضمون استخاره شریفه « و انا اخترتک فاستمع لمایوحی(طه/13)» تنها مسئولیت هدایت امور آموزشی و پژوهشی کالج رسول اکرم(ص) در شهر مسکو را بر عهده گرفتم و به کشور روسیه اعزام شدم. یکسال و اندی در روسیه بودم و با پایان یافتن مأموریت، به ایران بازگشتم و به معاونت منابع انسانی سازمان حوزه ها و مدارس علمیه خارج از کشور منصوب شدم و پس از یکسال بنا به دلایلی سازمانی، استعفا کردم و به مدت يکسال مرخصی بدون حقوق گرفتم. حسب تشخیص خودم و به دلیل خلأهایی که در حوزه پژوهش مدیریت اسلامی احساس کردم به کار تألیف در این عرصه پرداختم. حاصل آن، سه کتاب ارزشمند در این زمینه است که یکی از آنها با نام " نقش و حقوق کارکنان در سازمانها از دیدگاه امام علی علیه السلام " توسط بوستان کتاب دفتر تبلیغات اسلامی قم به چاپ رسید و تا کنون بارها و بارها تجدید چاپ گردیده است.
در سال 1384، حسب پیشتهاد دبیر محترم هیأت امنای دو نهاد آموزشی بین المللی سازمان حوزه ها و مرکز جهانی، دو سال به عنوان مدیر کل بررسیهای کارشناسی دبیرخانه هیأت امنا انجام وظیفه کردم و در ادامه بار دیگر در سال 1386 براساس درخواست سازمان حوزه ها و مدارس علمیه خارج از کشور، به ریاست دانشکده اسلامی مجازی عربی منصوب شدم و به بیروت عزیمت نمودم و این دانشکده را در آن کشور راهاندازی کردم ولی تلفیق دو نهاد سازمان حوزهها و مرکز جهانی و تشکیل جامعة المصطفی العالمیّة موجب گشت تا در خرداد ماه 1387 حسب دستور ریاست محترم جامعة المصطفی(ص) حضرت آیت الله آقای اعرافی از لبنان بازگشته و به ریاست دانشگاه مجازی المصطفی(ص) منصوب گردم و تا اسفند سال 1391 _ ( به مدت تقريبی 5 سال ) که به دليل تشديد کسالت ابوی مکرّم و ضرورت رسیدگی به ایشان، از مسئوليت فوق استعفا دادم و به مشهد مقدس جهت اقامت عزيمت نمودم _ در این جایگاه انجام وظیفه نمودم.
در آغازين روزهای حضورم در مشهد مقدس، از سوی رياست معزز جامعة المصطفی، مسئوليت نمايندگی المصطفی در کشورهای حاشیه خليج فارس ( شامل يمن، کويت، امارات و قطر) را به مدت دوسال و سه ماه بر عهده گرفتم و در ادامه بنا به پاره ای از دلايل _ از جمله دوری از پايتخت _ با تمديد حکم مخالفت کردم و درخواست کناره گیری از تمامی مسئوليت های اجرایی در المصطفی و صرفاً اشتغال به تدریس و پژوهش در قالب هيأت علمی نمودم و خوشبختانه با اين خواسته موافقت شد.
در حال حاضر از آبان 1394 در مرکز پژوهشی جامعة المصطفی واحد مشهد مشغول تحقیق و تدریس هستم. و لله الشکر
از توفیقات ويژه الهی ، هدیه همسری با وفا، با درایت، فهیم و متدین از بیتی عالم و مجاهد (مرحوم حجة الاسلام و المسلمین قادری) بود که استخاره پس از تحقیق و مشورت نیز بر همین معنا تأکید داشت : " فی بیوت اذن الله أن ترفع و یذکر فیها اسمه یسبح فیها بالغدوّ و الآصال. رجال لاتلهیهم تجارة و لا بیع عن ذکر الله و اقام الصلوة و ایتاء الزکوة یخافون یوماً تتقلّب فیه القلوب و الابصار" . (نور/37 ) . حاصل این ازدواج ، سه فرزند یکی پسر بنام یحیی متولد بیروت( که در رؤیا نوید آنرا در قالب آیه شریفه " یا زکریا انّا نبشرک بغلام اسمه یحیی" به من دادند) و دو دختر به نامهای حانیه و فاطمه متولد قم بوده است. همچنین از افتخارات اینجانب، عمامه گذاری بدست مبارک حضرت امام خمینی (ره) در سال 1367 است. پیش از تصمیم برای انجام این رسالت مهم، به دلیل تردیدهایی که در زمان عمامه گذاری داشتم، تفأل به قرآن کریم زدم که آیه شریفه" و هدوا الی الطیب من القول و هدوا الی صراط الحمید " (حج/24) مرا آرام و مطمئن ساخت. در مراسم معنوی عمامه گذاری که در بیت معظم له در جماران صورت پذیرفت، حضرت امام (ره) برای اینجانب از درگاه باریتعالی چنین مسألت فرمودند: " خداوند انشاء الله شما را عالم متعهد قرار دهد". اللهم آمین.
والسلام
1394/9/7